جدید ترین عناوین خبری امروز
[custom-login-form btn_close="true" logo_src="https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg" btn_register_class="btn_show_registerForm"] کاربر جدید هستم! [/custom-login-form][custom-register-form btn_close='true' logo_src='https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg' ]
خانه » ریپورتاژ آگهی » بزرگ‌ترین کلاه‌برداری‌های دنیای ارز دیجیتال
بزرگ‌ترین کلاه‌برداری‌های دنیای ارز دیجیتال

بزرگ‌ترین کلاه‌برداری‌های دنیای ارز دیجیتال

سلب مسئولیت: وبسایت فست زبان صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

سال ۲۰۲۱ برای دنیای ارز دیجیتال و مخصوصاً برای بیتکوین سالی پرهیجان بود و سبب شد بسیاری از مردم به این بازار روی آورند. اما این حجم از هیجان آن‌ هم در چنین زمینه‌ای که پای سرمایه شما را به میان می‌کشد اصلاً به‌جا نیست چون می‌تواند حاصل همه زحمات شما را یک‌شبه بر باد دهد.

کلاه‌برداران در این زمینه نیز بیکار ننشسته‌اند و در گرماگرم هیجانات روزافزون کاربران دام‌های زیادی پهن کرده‌اند تا بر این حوزه نیز چنگی زده باشند. بسیاری از کاربران تازه‌کار تابه‌امروز مانند ماهی به صید کلاه‌برداران افتاده‌اند و اکثرشان نیز چوب اعتماد بی‌جای خود را خورده‌اند.

در ادامه به چند نمونه از بزرگ‌ترین کلاه‌برداری‌های دنیای ارز دیجیتال می‌پردازیم تا شاید به سهم خود بتوانیم شما را از چنگال بی‌رحم چنین کلاه‌بردارانی نجات دهیم.

سال 2010: باگی که توانست 184 میلیارد بیتکوین اضافه ایجاد کند!

یکی از بزرگ‌ترین کلاه‌برداری‌های حوزه ارز دیجیتال در آگوست سال 2010 اتفاق افتاد. نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که سقف عرضه در بیتکوین ۲۱ میلیون است. بااین‌حال، شخصی با استفاده از یک باگ توانست 184 میلیارد بیتکوین اضافه بسازد! یکی از مشکلاتی که بیتکوین در آن زمان داشت این بود که کدی برای بررسی تراکنش‌های عجیب‌وغریب وجود نداشت.

البته این هکر نتوانست کارش را با موفقیت به پایان برساند و با تیم ساتوشی ناکاماتو روبه‌رو شد. آن‌ها متوجه شدند که بیتکوین‌‌های اضافه تولید شده و برای مقابله با هکر و تغییر رکورد، به هاردفورک روی آوردند. اگر راه‌حل مناسبی برای این مشکل ارائه نمی‌شد، اعتبار بیتکوین نابود می‌شد و دیگر عملکرد امروز را نداشت.

سال 2011: هکرها و سرقت 000,500 دلار بیتکوین!

بیتکوین در سال 2011 کم‌کم سرمایه‌گذاران بیشتری را به دنیای خود اضافه کرده‌ و چون هنوز کاربران زیادی نداشت، استخراج بیتکوین کار بسیار ساده‌ای بود. حتی با کامپیوترهای خانگی و غیرحرفه‌ای نیز می‌توانستید بیتکوین استخراج کنید. البته این‌طور هم نبود که کسی از این موقعیت استفاده نکند.

شخصی به نام آلن وین ادعا می‌کند که در آن زمان تقریباً 000,25 دلار بیتکوین استخراج کرده‌ بود. وقتی قیمت بیتکوین به 20 دلار رسید، ارزش بیتکوین‌های آلن نیز به 000,500 دلار شد. کمی از خوشحالی این فرد نگذشته بود که نوشت: «چشم‌هایم را باز کردم و دیدم بیشتر بیتکوین‌هایم دود شده و رفته روی هوا». به گفته او هکرها به هارد دیسک کامپیوترش دستبرد زدند و بیتکوین‌ها را به حساب خود انتقال داد‌ند.

فکرش را بکنید که اگر هکرها به بیتکوین‌هایش دستبرد نزده بودند و آلن هم آن‌ها را تا به امروز نفروخته بود، ارزش بیتکوین‌هایش چقدر می‌شد! این هک یکی از بزرگ‌ترین سرقت‌های دنیای ارز دیجیتال است که همچنان در خاطر خیلی‌ها باقی مانده است.

سال 2012: توقف فعالیت برخی از صرافی‌ها

سال 2012: توقف فعالیت برخی از صرافی‌ها

بیت فلور (Bitfloor) که یکی از صرافی‌های بیتکوین است، از حمله هکرها در امان نماند. هکرها در سپتامبر سال 2012 به این صرافی حمله کردند و 000,24 بیتکوین به ارزش 000,250 دلار سرقت کردند. این سرقت درنهایت منجر به ورشکستگی بیت فلور شد.

صرافی بیت فلور مدتی بعد به کار خود ادامه داد تا بتواند خسارت‌ مشتریان بیچاره خود را پرداخت کند. اما در این امر ناکام ماند و در سال 2013 برای همیشه از این حوزه خداحافظی کرد. باورتان می‌شود؟ حتی صرافی‌ هم از چنگال هکرها در امان نیستند! شاید باورتان نشود اما بیت فلور تنها صرافی افتاده در دام هکرها نیست، ام‌ تی گاکس یکی دیگر از صرافی‌های مشهور جهان است که دچار همین بلا شد. بنابراین باید هنگام انتخاب صرافی ارز دیجیتال آنلاین و خرید ارز دیجیتال خیلی دقت کنید و صرافی معتبری را انتخاب کنید.

سال 2014: هکرها و صرافی ام تی گاکس (Mt.Gox)

یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های مطرح جهان در سال 2014، ام تی گاکس بود و بسیاری از مردم تا آن موقع در همین صرافی بیتکوین خریدوفروش می‌کردند. باز هم شهرت این صرافی بود که توجه هکرها را به ام تی گاکس جلب کرد. فوریه سال 2014 بود که ام تی گاکس اعلام کرد 000,850 بیتکوین از دارایی‌های صرافی ناپدید شده است.

وقتی این حجم از بیتکوین آن‌هم در یکی از مطرح‌ترین صرافی‌ها ناپدید می‌شود، می‌توان گفت پای هکرها در میان است. هرچند بعید نیست که این اتفاق حاصل دسیسه مدیران همین شرکت باشد.

مقامات آمریکا اعلام کردند که یکی از افراد مشکوک به هم‌دستی با سارقان دستگیر شد. او فردی روسی به نام «الکساندر وینیک»، مالک یکی از صرافی‌های بیتکوین بود که اعتراف کرد بیتکوین‌ها را از ام تی گاکس دریافت کرده و می‌دانست که این بیتکوین‌ها سرقت شده‌اند.

پس از این فاجعه، صرافی ام تی گاکس سقوط آزادی را تجربه کرد که دیگر هیچ مشتری برایش باقی نگذاشت.

سال 2021: سروصدای زیاد ارزهای دیجیتال

2021 سال مهمی برای دنیای رمز ارزها و فعالان این حوزه محسوب می‌شد، همین امر سبب شد تا نان افراد سودجو نیز در روغن بیفتد. در این سال قیمت ارزهای اتریوم، دوج‌ کوین و بیتکوین به اوج خود رسید و بسیاری از مردم بدون دانش مورد نیاز وارد این حوزه شدند. همین موضوع کافی بود تا افراد سودجو و هکرها دام بزرگی برای تازه‌کارها پهن کنند و درنتیجه بسیاری از تازه‌واردهای دنیای ارزهای دیجیتال طعمه کلاه‌برداران شوند.

تله‌ای به نام توکن SaveTheKids یا «نجات کودکان»

برخی از سلبریتی‌ها و فعالان فضای مجازی از راه ارزهای دیجیتال کسب‌و‌کاری پررونق برای خود به راه‌ انداخته بودند، یکی از روش‌های سودجویی این افراد، توکن SaveTheKids بود که با رسوایی بزرگی روبه‌رو شد.

در اوایل سال 2021، تبلیغات گسترده‌ای صورت گرفت که هدف آن حمایت از توکنی در جهت کمک‌های خیریه بود. این تبلیغات نه‌تنها در توییتر، بلکه در هر رسانه‌ای منتشر شد. محتوای تبلیغات، این‌ پیام را می‌رساند که با خرید این توکن، هم برای خود سرمایه‌گذاری کرده‌اید و هم در جهت جمع‌آوری کمک برای مراکز خیریه کودکان قدمی برداشته‌اید.

حامیان این توکن برای اعتمادسازی، از برند Esports استفاده کردند. زیرا این توکن با برند Esports در ارتباط بود و همین امر موجب شده بود که میان مردم اعتبار پیدا کند. اولین کسانی که در این زمینه سرمایه‌گذاری کردند تعداد زیادی توکن SaveTheKids داشتند و پس از مدتی همگی سهم خود را به فروش گذاشتند. این فروش گسترده موجب افت شدید قیمت این کوین شد و سایر سرمایه‌گذاران را یک‌شبه بیچاره کرد.

توکن اسکویید گیم (Squid Game)

توکن اسکویید گیم (Squid Game)

سریال اسکویید گیم را یادتان هست؟ به یاد دارید که چقدر موفق ظاهر شد؟ اگر این سریال به توکن تبدیل شود چه اتفاقی می‌افتد؟ این امر اتفاق افتاده و توکن این سریال نیز ساخته ‌شده ‌است. شاید باورتان نشود اما تمامی رسانه‌ها دست به دست هم دادند و پله پرواز این توکن شدند، به‌طوری‌که قیمت آن از چند دلار به حدود 000,3 دلار به ازای هر واحد، افزایش پیدا کرد.

اما مشکل از آنجایی شروع شد که کسانی که توکن اسکویید گیم را تولید کردند، هیچ اجازه‌ای برای استفاده از نام این سریال نداشتند. هنوز مدتی نگذشته بود که افرادی که این توکن را خریداری کرده بودند، شکایت کردند زیرا نمی‌توانستند توکن‌های خود را به فروش برسانند. این شد که باز هم تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران متضرر شدند.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و اطلاعات کافی درباره کلاه‌برداری‌های مختلف در دنیای ارز دیجیتال در اختیارتان گذاشته باشد تا شما را از دام چنین کلاه‌برداری‌هایی نجات دهد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
دیدگاه ها 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

ثبت نام کلاس آنلاین استاد زنگیه وندی - دی ماهتخفیف 50 درصدی