جدید ترین عناوین خبری امروز
[custom-login-form btn_close="true" logo_src="https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg" btn_register_class="btn_show_registerForm"] کاربر جدید هستم! [/custom-login-form][custom-register-form btn_close='true' logo_src='https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg' ]
خانه » مقالات آموزشی » چگونه یک رزومه انگلیسی عالی بنویسیم + نمونه – بخش دوم
  • fastzaban
  • ۲۰ بهمن, ۱۳۹۸
  • ۱۱:۵۵
چگونه یک رزومه صحیح انگلیسی بنویسیم؟

چگونه یک رزومه انگلیسی عالی بنویسیم + نمونه – بخش دوم

فست زبان: شاید برای شما پیش آمده که می‌خواهید یک گزارش کلی از وضعیت خود را به زبان انگلیسی بنویسید، اما معمولا مورد تایید قرار نمی‌گیرد، اگر قصد نوشتن رزومه دارید ما می توانیم در اینجا طبق آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه در موسسات کاری و دانشگاهی، شما را راهنمایی کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید.

در بخش اول مقاله چگونه یک رزومه انگلیسی عالی بنویسیم، ۲ گام اول نوشتن صحیح رزومه در زبان انگلیسی را توضیح دادیم. در ادامه این مقاله بخش سوم را برای شما آماده کردیم. 

بخش سوم: آموزش در رزومه (Education)

داشتن یک بخش مدارک آموزشی در رزومه کمک می‌کند تا بتوانید دانش و مهارت خود را به نمایش بگذارید. با توجه به تجارب حرفه ای، ممکن است تصمیم بگیرید که مکان تجارب حرفه‌ای را با مکان مدارک آموزشی در رزومه خود جابه‌جا کنید.

مثلاً یک دانشجوی دانشگاه و یا شخصی که به تازگی دبیرستان را به اتمام رسانده است تجارب حرفه‌ای زیادی نمی‌تواند داشته باشد که بخواهد آن را در رزومه خود بنویسید؛ بنابراین ابتدا مدارک تحصیلی خود را درج می‌کند و بعد هم اگر مهارت مرتبطی با شغل مد نظر داشت، آن را در رزومه خود ذکر خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که اگر شما یک متخصص با تجارب فراوان حرفه ای در زمینه کاری خود هستید بخش مدرک تحصیلی را باید بسیار مختصر و کوتاه در رزومه درج کنید. نکات مهمی که باید در این قسمت ذکر شوند عبارتند از:

  • نام دانشگاه، موسسه آموزشی یا فنی حرفه‌ای (نامی از دبیرستان خود نبرید، مگر آن که به دانشگاه نرفته باشید.)
  • محل تحصیل (شهر، استان)
  • تاریخ اتمام تحصیل (ماه، سال)
  • مدرک تحصیلی (مدارک تحصیلی)
  • معدل: معدل خود را تنها در صورتیکه از ۱۷ بالاتر است در رزومه خود ذکر کنید؛ و معدل را تنها با یک رقم بعد از ممیز بنویسید و آن را به پایین گرد کنید. مثلاً معدل ۱۷/۳۵ را بصورت ۱۷ درج کنید.

در شکل زیر نمونه ای از بخش آموزش را مشاهده می کنید:

بخش اطلاعات بیشتر در رزومه

تا این قسمت شما یک رزومه با قسمت‌ های اصلی آن را ایجاد کرده‌اید و لیستی از اطلاعات مختلف درباره خود را که ممکن است برای مدیر بخش کارگزینی شرکت مدنظر جالب باشد را به رزومه خود اضافه کرده‌اید. در ادامه می‌ خواهیم اطلاعات دیگری که می‌ توان در رزومه برای قویتر کردن آن ذکر کرد را به شما آموزش دهیم:

گواهینامه‌ ها

یک بخش ساده برای گواهینامه‌ های خود در رزومه در نظر بگیرید. این بخش اهمیتی کمتر از سایر بخش‌ هایی که تاکنون معرفی کرده‌ایم ندارد؛ اما درج بخش گواهینامه در رزومه به شغلی که می‌ خواهید رزومه را برای آن تهیه کنید نیز وابسته است. مثلا در فیلد کاری پرستاری، داشتن گواهینامه مربوط به این شغل کاملا ضروری است. ولی در فیلد شغلی خدمات مشتریان نیازی به گواهینامه نیست. اگر در آگهی استخدام قیدی برای استخدام افرادی که گواهینامه مربوط به آن شغل را دارند وجود دارد، مطمئن باشید که مدیر کارگزینی شرکت در رزومه‌ های دریافتی به دنبال این گواهینامه‌ ها است؛ بنابراین سعی کنید هر گواهینامه مرتبطی که در آن زمینه شغلی دارید را در رزومه خود ذکر کنید.

بخش مقالات و کتب منتشر شده

افزودن بخش مقالات و یا کتب منتشر شده به رزومه کاری مربوط به فارغ‌ التحصیلانی است که مقاله‌ منتشر شده‌ای در زمینه کاری مدنظر دارند. برای درج مقالات در این قسمت بهتر است که مقالات را به ترتیب از جدیدترین به قدیمی‌ ترین لیست کنید. می‌توانید اطلاعات این قسمت را مطابق سلیقه خود درج کنید. مثلا درج مقالات در دست تهیه یا نمونه کارهای آینده و مانند اینها را نیز می‌توان در این قسمت قرار داد.

جوایز، افتخارات، اقدامات

در این بخش یک قسمت سفارشی دیگر به رزومه خود اضافه خواهید کرد. در این بخش شما به تبلیغ توانایی‌های خود و اثبات این توانایی‌ها می‌پردازید. افزودن جوایز و فعالیت‌ های مرتبط، به شما کمک می‌کند که نسبت به رقبایتان شانس بیشتری برای کسب شغل مدنظر داشته باشید. اگر این قسمت بیش از حد طولانی شد، آن را به چند بخش تقسیم کنید. برخی از مواردی که می‌توان در این بخش ذکر کرد عبارتند از:

  • کمک‌ های مالی به صنایع مربوطه
  • افتخارات دانشگاهی
  • بورسیه تحصیلی برای رشته مربوطه
  • جایگاه‌ های افتخاری در آن صنعت
  • وابستگی‌ های حرفه‌ای
  • مهارت‌ های تکنیکی

برخی مشاغل مانند مشاغل رشته IT و مهندسی نیاز به دانش مربوطه و مهارت لازم در آن رشته دارند. مثلا در صنعت IT یک مهندس نرم افزار مسئولیت‌های متفاوتی در شرکت‌های مختلف به عهده دارد. قرار دادن بخش مهارت‌های تکنیکی در رزومه خود میزان مهارت شما در آن سیستم خاص مورد نظر شرکت را نشان می‌دهد.

در این بخش سعی کنید که دسته‌بندی‌های مختلفی برای مهارت‌های خود ایجاد کنید. مثلا:

  • نرم افزار: متخصص در نرم‌افزارهای مجموعه آفیس، Viso و Oracle
  • زبان های برنامه نویسی: مهارت بالا در HTML ،C++ ،Python
  • بخش سایر مهارت‌ ها در رزومه

افزودن بخش سایر مهارت‌ها به رزومه باتوجه به اینکه می‌تواند توجه را به سمت رزومه شما جلب کند ارزشمند است. معمولا این بخش را به صورت کوتاه و تیتروار در رزومه درج و مهارت‌های مرتبط با صنعت مدنظر را در آن قید ‌کنید. این بخش بسیار به بخش مهارت‌های تکنیکی، شبیه است. با این تفاوت که این بخش اغلب برای مشاغلی که چندان به مهارت‌های تکنیکی نیاز ندارد، استفاده می‌شود.

در چه مواقعی می‌توان از این بخش در روزمه استفاده کرد:

  • تسلط به زبان دوم
  • تسلط به نرم‌افزارهای کامپیوتری مانند فتوشاپ و Illustrator
  • توان کار با ماشین‌آلات سنگین

در چه مواقعی نباید این بخش را به رزومه خود اضافه کرد:

  • مهارت‌های عمومی (مهارت در ارائه خدمات سرویس مشتریان)
  • داشتن مهارت در سطح بسیار ضعیف
  • داشتن مهارت در موارد نامرتبط

حتی اگر در رزومه خود بخش‌هایی مانند مهارت‌های شغلی یا خلاصه توانایی‌ها را اضافه کرده‌اید، بازهم می‌توانید در بخش سایر مهارت‌ها اطلاعاتی درباره مهارت‌های مرتبط خود با شغل مدنظر را درج کنید. مثلاً یک مهندس IT دامنه زیادی از نرم افزارها را می‌شناسد و به آنها مسلط است؛ بنابراین می‌تواند در بخش مهارت‌های شغلی بخشی از این نرم افزارها را لیست کند و در بخش سایر مهارت‌ها نیز بخش دیگری از این نرم‌افزارها را قید کند.

خب تا اینجای کار قسمت سخت ایجاد یک رزومه را پشت سر گذاشته‌ایم. تمام محتواهای لازم در رزومه تایپ شده است؛ و شما اعتماد به نفس لازم برای انجام مصاحبه کاری را به دست آورده‌اید. در این گام باید رزومه خود را دارای شخصیت کنید.

رزومه چند صفحه‌ای

میان کارشناسان بر سر این مساله که رزومه باید در یک صفحه خلاصه شود و یا باید در چند صفحه ارائه شود، اختلاف نظر وجود دارد. برای حل این مشکل بهتر است از این قاعده استفاده کنید: تنها در صورتی به رزومه خود صفحه جدیدی اضافه کنید که اطلاعات بسیار ارزشمند و مرتبطی با شغل مدنظر را بخواهید در این صفحات جدید اضافه کنید؛ یعنی آنکه اگر صرفا برای طولانی کردن رزومه خود به آن صفحه جدیدی اضافه کنید، رزومه خود را با این کار تضعیف خواهید کرد.

بایدها و نبایدها در اندازه فونت رزومه

استایل و اندازه فونت کاملا به سلیقه شما بستگی دارد؛ اما باید این را نیز در نظر داشت که مدیران بخش کارگزینی فونت و اندازه خاصی را ترجیح می‌دهد؛ بنابراین در هنگام انتخاب فونت به موارد زیر دقت داشته باشید.

بایدها در انتخاب فونت:

  • فونتی را انتخاب کنید که به راحتی خوانده شود.
  • در تمام رزومه از یک فونت واحد استفاده کنید.
  • سایز فونت را در بخش‌هایی از متن مانند نام خود، تیترها و لیست‌ها تغییر دهید.
  • فونتی را انتخاب کنید که با سایز مدنظرتان برای تایپ رزومه همخوانی داشته باشد.

نبایدها در انتخاب فونت:

  • فونت خود را با هدف جا دادن تمام اطلاعات رزومه در یک صفحه بیش از حد کوچک نکنید.
  • در رزومه خود از فونت‌هایی که حواس مخاطب را پرت می‌کند استفاده نکنید (فونت‌هایی که کاراکترهای خاص ایجاد می‌کنند.)
  • در سرتاسر رزومه از یک سایز ثابت فونت استفاده نکنید.
  • در هیچ قسمتی از رزومه متنی را با فونتی کوچکتر از ۹pt تایپ نکنید.
  • زمان زیادی برای انتخاب یک فونت صرف نکنید.
  • برای اندازه فونت در بیشتر رزومه‌ها باید از اندازه‌های ۲۴-۱۲- ۱۰ استفاده کرد. این اندازه‌ها به این معنا هستند که نام را با فونت ۲۴ تایپ کنید. سربرگ و متن اصلی را با فونت ۱۲ تایپ کنید و لیست‌ها را با فونت ۱۰ تایپ کنید.

اگر مدیر کارگزینی برای خواندن رزومه شما مجبور شود عینک مطالعه‌اش را به چشم بزند. رزومه شما احتمالاً یک راست به سطل زباله خواهد رفت. این نکته را به خاطر داشته باشید که هنگام نوشتن یک رزومه علاوه بر نوشتن مهارت‌ها و توانایی‌ها و موارد این چنینی، باید به خوانایی رزومه نیز دقت داشت. هنگامی که یک فونت انتخاب می‌کنید به نکات ریزی باید توجه داشته باشید. بار دیگر تأکید می‌کنیم که انتخاب فونت کاملا به سلیقه و نظر خودتان بستگی دارد. هر فونتی که به نظر خودتان قابلیت خوانایی بیشتری دارد را انتخاب کنید.

استفاده از خطوط در طراحی ظاهر رزومه

خطوط می‌توانند رزومه را به بخش‌های مختلف تقسیم کنند. به این ترتیب خوانایی و پردازش اطلاعات رزومه راحت تر خواهد شد. ایجاد یک خط فاصله معمولا بعد از بخش‌های توانایی‌های حرفه‌ای و یا خلاصه‌ای از مهارت‌ها و صلاحیت‌ها درج می‌شود. اینکه چطور بین بخش‌های مختلف رزومه فاصله ایجاد کنید به خودتان بستگی دارد. فقط به خاطر داشته باشید که اگر تعداد این فواصل بیش از حد شود خوانایی رزومه کاهش خواهد یافت.

رعایت فاصله در حواشی صفحه

اولین چیزی که در رزومه توجه را به خود جلب می‌کند رعایت حواشی صفحه است. هرگز برای آن که تمام اطلاعات مد نظر خود را در یک صفحه جا بدهید حاشیه صفحه را از استاندارد آن کوچکتر نکنید. به خاطر داشته باشید که صفحه‌ای که حاشیه بسیار کوچکی داشته باشد شلوغ بنظر خواهد رسید. بهتر است که قانون فاصله از بالا ۲.۵ سانتیمتر و از راست ۲.۵ سانتیمتر را رعایت کنید. در برخی منابع فاصله از راست را ۲ سانتیمتر و فاصله از چپ را ۲.۵ سانتیمتر اعلام کرده‌اند. هر دو این حاشیه‌ها قابلیت خوانایی بالایی دارند. استاندارد نرم افزار Word همان ۲.۵ سانتی‌متر است.

دانلود نمونه رزومه صحیح انگلیسی 

دانلود ۵ قالب آماده برای نوشتن رزومه

به پایان بخش اول مقاله چگونه یک رزومه انگلیسی عالی بنویسیم رسیدیم. بدلیل اجتناب از طولانی شدن مقاله آن را در دو بخش منتشر کردیم.
لطفا نظرات و تجریبات خود را در رابطه با نوشتن رزومه در زبان انگلیسی با ما در میان گذارید.
 
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

منبع: چرب زبان

دیدگاه ها 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

دیدگاه 1