جدید ترین عناوین خبری امروز
[custom-login-form btn_close="true" logo_src="https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg" btn_register_class="btn_show_registerForm"] کاربر جدید هستم! [/custom-login-form][custom-register-form btn_close='true' logo_src='https://fastzaban.com/wp-content/uploads/2022/02/logo-fastzaban-com.jpg' ]
خانه » مقالات آموزشی » آیلتس چیست؟
آیلتس چیست؟

توجه: محتوای این صفحه توسط فست زبان تایید یا رد نمی شود.

آیلتس چیست؟

آیلتس محبوب‌ترین آزمون زبان انگلیسی در جهان برای کار، تحصیل و مهاجرت است و بیش از ۱۱ هزار و پانصد سازمان بزرگ در سراسر جهان به آیلتس به‌عنوان یک شاخص قابل اعتماد برای سنجش توانایی واقعی افراد برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی اعتماد دارند. آیلتس، سطح زبان انگلیسی فرد شرکت‌کننده در آزمون را در چهار مهارت گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن ارزیابی می‌کند. این آزپون معتبر که بر روی کامپیوتر یا کاغذ ارائه می‌شود، تنها آزمون زبان معتبری است که برای مهاجرت به استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا به رسمیت شناخته شده است. با تمرکز بر مکالمات واقعی روزمره، آیلتس از بیش از 30 سال پیش، پیشگام آزمون چهار مهارت زبان انگلیسی بوده است و همچنان به تعیین استاندارد برای آزمون زبان انگلیسی ادامه می‌دهد. حال در ادامه به‌طور کامل خواهیم دید که آیلتس چیست و چه ویژگی‌هایی دارد.

مدرک آیلتس چیست؟

The International English Language Testing System یا به‌طور مخفف IELTS برای کمک به شما برای کار، تحصیل یا مهاجرت به کشوری که زبان اصلی آن انگلیسی است (کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا و ایالات متحده)، طراحی شده است. البته در حال حاضر اکثر دانشگاه‌های معتبر در سراسر دنیا (نه فقط کشورهای انگلیسی زبان) برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی از شما مدرک آیلتس با نمره‌ای معمولا بالاتر از 6 تا 7 می‌خواهند.

در این آزمون توانایی شما در گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان انگلیسی در طول آزمون در مقیاس 1-9 درجه‌بندی می‌شود. آیلتس به‌طور مشترک متعلق به شورای بریتانیا و انتشارات و ارزیابی دانشگاه کمبریج و در حال حاضر آیلتس محبوب‌ترین آزمون برای کسانی است که به‌دنبال مهاجرت تحصیلی هستند و بیش از ۱۱ هزار کارفرما، دانشگاه، مدرسه و سازمان مهاجرتی از جمله ۳ هزار و چهارصد موسسه در ایالات متحده آمریکا آن را در سطح جهانی به رسمیت می‌شناسند. IELTS برای ارائه یک ارزیابی منصفانه و دقیق از مهارت زبان انگلیسی ایجاد شده و محتوای آن منعکس کننده موقعیت‌های روزمره است.

انواع آزمون آیلتس

انواع آزمون آیلتس

بعد از اینکه متوحه شدید که آزمون آیلتس چیست، باید با فرمت‌های این آزمون آشنا شوید.

در آیلتس چهار بخش مجزا وجود دارد:Listenin، Reading، Writing و Speaking. همچنین دو ماژول مختلف برای آیلتس وجود دارد: آیلتس آکادمیک و آیلتس عمومی. تست Speaking و Listening در هر دو ماژول یکسان است، اما تست Reading و Writing در این دو آزمون متفاوت است.

  • ماژول آیلتس آکادمیک: اگر مایل به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های بین المللی هستید، یا اگر به‌دنبال ثبت‌نام در یک حرفه هستید (مثلا پزشکان و پرستاران)، باید این نوع آیلتس را انتخاب کنید.
  • ماژول آیلتس عمومی: اگر می‌خواهید به یک کشور انگلیسی زبان مهاجرت کنید (به‌عنوان مثال استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلستان) یا می‌خواهید در سطوحی پایین‌تر از تحصیلات دانشگاهی ادامه تحصیل بدهید، می‌توانید این نوع آیلتس را انتخاب کنید که معمولا نسبت به آیلتس آکادمیک ساده‌تر در نظر گرفته می‌شود.

مراحل آزمون آیلتس

مراحل آزمون آیلتس

شما ابتدا از طریق موسسات مجاز برای شرکت در آزمون آیلتس ثبت‌نام می‌کنید و سپس در روز امتحان، با 4 بخش روبه‌رو می‌شوید که در هر بخش، یکی از مهارت‌های زبان انگلیسی از شما امتحان گرفته می‌شود:

  1. بخش شنیداری یا Listening حاوی 40 سوال است و تقریبا 30 دقیقه برای پاسخ به آن زمان خواهید داشت (به اضافه 10 دقیقه زمان انتقال)
  2. بخش خواندن یا Reading هم حاوی 40 سوال است و 60 دقیقه زمان پاسخ خواهید داشت.
  3. بخش نوشتاری یا Writing حاوی 2 تسک است و 60 دقیقه زمان دارد.
  4. بخش صحبت کردن یا Speaking که خود شامل 3 پارت است و بین 11 تا 14 دقیقه زمان برای آن در نظر گرفته شده است.

ریدینگ آیلتس چیست؟

متون بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک، غیر تخصصی هستند و از کتاب‌ها، مجلات، روزنامه‌ها و منابع آنلاین تهیه شده‌اند. البته همه موضوعات مورد علاقه دانشجویان در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد هستند. متون ممکن است به سبک‌های مختلفی نوشته‌شوند، به‌عنوان مثال، روایی، توصیفی یا گفتمانی و استدلالی. حداقل یکی از متن‌ها حاوی استدلال منطقی مفصلی است. متون همچنین ممکن است حاوی نمودارها یا تصاویر باشند. اگر در متنی از واژگان فنی استفاده شود، یک دیکشنری ساده هم به همراه متن ارائه می‌شود.

شما باید پاسخ‌های خود را به برگه پاسخ منتقل کنید. در زمانی که برای آزمون Reading به شما داده می‌شود باید پاسخ‌های خود را انتقال دهید. برخلاف تست Listening، هیچ زمان انتقال اضافی داده نمی‌شود. هنگام نوشتن پاسخ‌های خود در پاسخنامه باید مراقب باشید، زیرا استفاده از املا و دستور زبان نادرست نمره شما را پایین خواهد آورد.

در ریدینگ آیلتس عمومی هم 3 متن وجود دارد که از آسان به سخت طبقه‌بندی شده‌اند. بخش 1 ممکن است شامل دو یا سه متن کوتاه یا چندین متن کوتاه‌تر باشد. بخش 2 شامل دو متن است. در بخش 3، یک متن طولانی وجود دارد. متون بخش 1 به موضوعات روزمره می‌پردازند و آن دسته از متونی هستند که یک فرد در هنگام زندگی در یک کشور انگلیسی زبان باید قادر به درک آن‌ها باشد. متون در بخش 2 بر موضوعات کاری، به‌عنوان مثال، شرح وظایف، قراردادها، توسعه کارکنان و مواد آموزشی، تمرکز دارند. متن بخش 3 به یک موضوع مورد علاقه عمومی می‌پردازد. سبک نوشتن در بخش 3 به‌طورکلی توصیفی (شامل اطلاعات دقیق) است. این متن طولانی‌تر و پیچیده‌تر از متن‌های بخش 1 و 2 است. متن‌های بخش 3 از روزنامه‌ها، مجلات، کتاب‌ها و منابع آنلاین گرفته شده‌اند.

رایتینگ آیلتس چیست؟

در آیلتس آکادمیک و عمومی، دو تسک Writing وجود دارد و هر دو باید تکمیل شوند. در تسک 1 در آیلتس آکادمیک، شما باید برخی از اطلاعات بصری را با کلمات خود (نمودار، جدول و…) توصیف کنید. شما باید حداقل 150 کلمه را در حدود 20 دقیقه بنویسید. در آیلتس جنرال، در همین مدت و با همین مقدار کلمه، باید چیزی شبیه به یک نامه بنویسید.

در تسک 2، یک نقطه نظر، استدلال یا مشکل به شما داده می‌شود که باید در مورد آن بحث کنید. معمولا تسک 2 در آیلتس جنرال بیشتر بر روی موضوعات روزمره تمرکز دارد، اما در آیلتس آکادمیک می‌تواند موضوعات تخصصی‌تر و دانشگاهی را هم شامل شود. شما باید حداقل 250 کلمه را در حدود 40 دقیقه و پاسخ‌های خود را با استفاده از جملات کامل در برگه پاسخ نامه بنویسید. شما مجاز به نوشتن یادداشت بر روی برگه سوال هستید، اما این موارد توسط ممتحن دیده نمی‌شوند.

لیسنینگ آیلتس چیست؟

لیسنینگ دارای چهار بخش است که در هر بخش ده سوال وجود دارد. سؤالات به ترتیب اطلاعات ضبط شده است، بنابراین پاسخ سؤال اول قبل از پاسخ سؤال دوم خواهد بود و به همین ترتیب.

بخش 1 و 2 به موقعیت‌های روزمره و اجتماعی می‌پردازند. در پارت 1، یک مکالمه بین دو سخنران وجود دارد (به‌عنوان مثال، گفتگو در مورد ترتیبات یک سفر تفریحی). اما در قسمت 2 فقط یک نفر صحبت می‌کند (به‌عنوان مثال، سخنرانی در مورد امکانات محلی).

قسمت‌های 3 و 4 به موقعیت‌های آموزشی و تربیتی می‌پردازند. در قسمت 3، مکالمه‌ای بین دو سخنران اصلی وجود دارد (مثلاً دو دانشجوی دانشگاه در حال بحث، شاید با راهنمایی یک معلم خصوصی). در قسمت 4 فقط یک نفر در مورد یک موضوع دانشگاهی صحبت می‌کند.

شما صدای ضبط شده را فقط یک بار خواهید شنید. از لهجه‌های مختلفی از جمله انگلیسی، استرالیایی، نیوزلندی و آمریکای شمالی در آزمون آیلتس استفاده می‌شود.

شما باید پاسخ‌های خود را به یک برگه پاسخ منتقل کنید. برای انجام این کار در پایان آزمون 10 دقیقه فرصت خواهید داشت. در اینجا هم هنگام نوشتن پاسخ‌های خود در پاسخنامه باید مراقب باشید، زیرا املا و دستور زبان نادرست نمره شما را کمتر خواهند کرد.

اسپیکینگ آیلتس چیست؟

آزمون Speaking یک مصاحبه حضوری بین داوطلب و یک ممتحن است. آزمون Speaking ضبط می‌شود. سه بخش برای این تست وجود دارد و هر بخش از الگوی خاصی از تسک‌ها پیروی می‌کند تا توانایی صحبت کردن شما را به روش‌های مختلف آزمایش کند.

نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس

ممتحنان آیلتس، عملکرد اسپیکینگ شما را در طول آزمون ارزیابی می‌کنند. چهار معیار ارزیابی وجود دارد (چیزهایی که ممتحن برای نمره‌دهی به اسپیکینگ شما در نظر می‌گیرد):

  • روان صحبت کردن (تسلط) و انسجام
  • منبع واژگان
  • محدوده گرامری و دقت
  • تلفظ

تسلط و انسجام، یعنی چگونه می‌توانید با سرعت عادی بدون تردید زیاد صحبت کنید. همچنین قرار دادن جملات و ایده‌ها در یک نظم منطقی و استفاده مناسب از ابزارهایی مثل پیوند کلمات، ضمایر و حروف ربط و غیره در نمره‌دهی ممتحن به شما نقش پررنگی دارند.

منبع واژگان، دامنه واژگانی را که استفاده می‌کنید و اینکه چقدر دقیق و مناسب از واژگان برای بیان معنا استفاده می‌کنید را ارزیابی می‌کند. این مورد همچنین شامل توانایی بیان جمله با استفاده از واژگان جایگزین در زمانی که کلمه خاصی را نمی‌دانید، است.

محدوده گرامری و دقت گرامر، دستور زبان مورد استفاده شما و میزان دقیق و مناسب استفاده از آن را ارزیابی می‌کند. تلفظ، هم توانایی شما را برای صحبت کردن به گونه‌ای ارزیابی می‌کند که بدون تلاش زیاد قابل درک باشد.

هزینه گرفتن مدرک آیلتس چقدر است؟

هزینه گرفتن مدرک آیلتس چقدر است؟

معمولا هزینه آزمون آیلتس چیزی بین 200 تا 250 یورو است. این آزمون در کشور ما برگزار می‌شود و بنابراین معمولا افراد نیازی به هزینه‌های اضافی مثل هتل، غذا، بلیط و… برای سفر به کشورهای همسایه را ندارند.

چرا آکادمی زبانمهر؟

موسسه زبانمهر ارائه دهنده خدمات آموزش زبان انگلیسی به زبان آموزان سراسر ایران است که به‌طور زنده و تعاملی و نیز به شکل برخط و در قالب دوره‌های مجازی به هم‌میهنان عزیز خدمت‌رسانی می‌کند. شما می‌توانید خدمات ویژه و تخصصی تست و تکنیک آزمون آیلتس را به‌ صورت‌های مختلف شامل اعزام استاد به محل، آموزش آنلاین و همچنین آموزش حضوری در محل موسسه از آکادمی زبانمهر دریافت کنید. از دیگر امکاناتی که زبانمهر برای زبان‌آموزان در نظر گرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شهریه بسیار مقرون به صرفه
  • آموزش کاربردی و تخصصی آزمون‌ آیلتس
  • اساتید متخصص و توانمند و دوره دیده خارج از ایران
  • برگزاری کلاس‌ها به‌طور روزانه از ساعت 7 صبح تا 10 شب در سانس‌های مختلف
  • مشاوره، هماهنگی و برنامه‌ریزی منحصر و ویژه بر اساس نیاز و سن (بصورت رایگان)
  • کلاس‌های خصوصی تک نفره و یا حداکثر 3 نفره در صورت تمایل و درخواست زبان‌آموز.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید بدانید آیلتس چیست و چقدر در کشورهای مختلف اعتبار دارد بهتر است پیش از آماده شدن برای این آزمون به خوبی تحقیق کنید و سپس به خوبی برای آن آماده شوید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
دیدگاه ها 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

ثبت نام کلاس آنلاین استاد زنگیه وندی - بهمن ماهتخفیف 40 درصدی